הגיע סוף השבוע, יצאת לפאב עם חברים, שתיתם כמה בירות, אכלתם, נהניתם, קרעתם את רחבת הריקודים ועתה הגיע הזמן לחזור הביתה. אתם כבר גמורים מעייפות ו"מתים" להגיע למיטה, אך שנייה לפני שאתם שולפים את המפתחות אתם נזכרים ששתיתם יותר מידי בירה, ואז מתעוררות הדילמה. רגע לפני שאתם אוחזים במפתחות ונכנסים אל הרכב, קראו את המאמר הבא.
כמה דברים שכדאי לדעת על אלכוהול ועל נהיגה בשכרות
- פקודת התעבורה מתייחסת לנהג שיכור כאל נהג שנהג תחת השפעת אלכוהול או כל סם משכר אחר שהחוק רואה בו כמסוכן.
- כאשר אלכוהול נמצא בריכוז גבוה בדם הוא יכול להביא לסרבול מוטורי, לעלייה בלחץ הדם, לשינוי התנהגותי. הוא יכול להעלות את סף ההירדמות, לבלבל ואף להוביל למוות (במקרים של רמת קיצוניות של אלכוהול בדם). בטווח הרחוק, צריכת תכופה של אלכוהול על בסיס שגרתי יכולה לגרום לנזקים לכבד, למערכת העיכול, לאוטם שריר הלב ועוד.
- אלכוהול כנראה באמת ממכר: נתונים מצביעים על כך, שקרוב ל-20% מאלו שנהנים משתיית אלכוהול על בסיס לא קבוע ובנסיבות מיוחדות יפתחו בהמשך בעיית שתייה.
- מה שיקבע אם מי שצורך אלכוהול "לכיף" ו"מידי פעם" יתמכר בעתיד ל"טיפה המרה" תלוי בשאלות כגון: האם קיימת נטייה גנטית להתמכרות במשפחה, האם אותו אדם רגיש או לא לאלכוהול ובאיזו מידה, מיהם החברים שלו ועד כמה חזק הוא אופיו.
- התמכרות לאלכוהול מוגדרת כצורך מתמיד של צורך האלכוהול להעלות את מינון השתייה. מידת ההשפעה של שתיית אלכוהול על חייו של הצורך, על הרגליו ועל התנהגותו גם היא תהווה ראייה להתמכרות לאלכוהול.
- בשנים אחרונות עלה ממוצע צריכת האלכוהול בישראל. בין אם זוהי ההגירה מחבר העמים ש"ייבאה" עימה את הרגלי השתייה הרוסים המפורסמים גם לארץ או בין זוהי התפתחותה של תרבות בילויים בארץ שלא נופלת ממקבילתה במדינות אחרות במערב- ישראלים כיום שותים יותר מבעבר.
- אחד מתוצרי הלוואי של הסעיף הקודם הוא העלייה בביצוע עבירות תעבורה של נהיגה בשכרות.
- הנהיגה בשכרות מובילה להתרחשותן של תאונות דרכים רבות, ורשויות האכיפה בישראל משקיעות מאמצים רבים בניסיון להיאבק בתופעה.
הורשעתם בעבירת נהיגה בשכרות? פנו לעורך דין תעבורה
עתה נחזור לתסריט המתואר בתחילת המאמר. אם החלטתם בכול זאת (על אף קריאת המידע המופיע לעיל) להיכנס לרכב ולעלות על הכביש (במקום לישון אצל חבר או להזמין מונית), והיה ונתפסתם על נהיגה בשכרות ורישיונכם יישלל- דעו כי כדאי לכם לפנות לעורך דין. כפי שעורך דין לדיני משפחה מסייע לנשים עגונות לממש זכויותיהן, וכפי שעורך דין רשלנות רפואית מסייע לקורבנות רשלנות רפואית לקבל פיצוי הולם, כך עורך דין תעבורה יסייע לכם בהקלת גזר הדין של בית המשפט לענייני תעבורה או בביטול ההרשעה.